Miért költségesek a napelemes rendszerek?

Miért Drágák a Napelemes Rendszerek?


Az elmúlt hetekben, hónapokban több területen is komoly drágulás tapasztalható: durván emelkednek az építőanyagárak, nőnek a szállítási költségek és az élelmiszer árak is. 

Az emberek mostanában egyre többször azt kérdezik, miért drágulnak a napelemes rendszerek is? 

A napelemek - és egyéb rendszerelemek - költségei ugyan emelkednek, de rögtön az elején leszögezem, még mindig számos előnnyel jár megvalósításuk. 

Maradtak beruházási kedvezmények (Otthon Felújítási Program, MFB hitel konstrukció), ezekkel az előnyökkel még mindig bőven 9 év alatt megtérülő beruházások érhetők el - a megújuló energia minden előnyével - a napelemes rendszert választó lakástulajdonosok számára.

A nagyobb befektetőknek sokáig kellett várniuk, mire befektetéseik meghozták gyümölcseiket, ugyanez vonatkozik a napelemes technológiákra is. 

Számos kutatás, fejlesztés kellett ahhoz, hogy lassan kialakuljon egy önálló iparág a napenergia fotovoltaikus hasznosítására. A naperőművi rendszerek létesítésének két fő ága alakult ki: 

- háztartások részére készülő, általában háztartási méretű erőművek (úgynevezett HMKE – Háztartási Méretű Kiserőmű), 

- és ipari-, vagy beruházási célú és méretű erőművek.  

Most elsősorban a háztartások szemszögéből  nézzük meg, hogyan alakulnak a különböző összetevők árai, milyen felszerelési költség, a telepítéshez szükséges munkaerő és egyéb lépésekkel, költségekkel kell számolnia azoknak, akik a  napenergiát, munkára akarják fogni!



Megvizsgáljuk következő cikkeinkben, hogy miért költséges a napelemes rendszer, milyen elemekből tevődik össze a végső ár. 

Reméljük, ez segít abban, hogy már most eldöntse, megéri-e Önnek a napenergia használata!



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Close Menu