Pályázati hírek


Ismert, hogy a beadási határidő előtt is többször módosították a 100%-ban vissza nem térítendő támogatottságú napelemes pályázat feltételeit. 


Sokan nem örültek ennek, hiszen a tavalyi átlagfogyasztás helyett az utolsó havi villanyszámla többeknek nem kedvezett. A most bejelentett változás viszont népszerű lesz: megduplázták a pénzügyi keret nagyságát és előre hozták a határidőket. Ezáltal sokkal többen és hamarabb juthatnak pénzhez, azaz zöld áramot termelő háztartási méretű kiserőműhöz és korszerűbb fűtéshez, mint arról korábban szó volt.

Amint azt az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében olvashatjuk, a most bejelentett változásokkal a Kormány célja, hogy minél hamarabb, minél több család és háztartás részesülhessen támogatásban, ezért 200 milliárd forintra emeli a lakossági napelemes pályázat első ütemének keretösszegét.

Ez majdnem elég, hogy mindenki, aki a benyújtott pályázata alapján jogosult rá, megkapja a napelem telepítésére, illetve komplex, megújuló energián alapuló fűtéskorszerűsítésre igényelhető, 100%-ban vissza nem térítendő támogatást.

A másik jelentős változás, hogy a korábbi változat négy ütemét kettőre csökkentették. Az első beadási határideje már lejárt, ennek elbírálása most zajlok. A megmaradt második ütemre ugyanakkor szintén még az idén sort kerítenek, megyei bontásban szeptember 12. és október 24. között lehet majd beadni a pályázatokat.

Emellett meghosszabbodik a projektek megvalósítási határideje, napelemes rendszer kiépítése esetén fél évvel, fűtéskorszerűsítéskor nyolc hónnappal több idő lesz a megvalósításra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Close Menu